РЕТРОСПЕКТИВНИЙ АНАЛІЗ ДЕФІНІЦІЇ “ПАТРІОТИЗМ” У СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ АСПЕКТІ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХХ СТОЛІТТЯ) - Кульчицький, В. Й. (Медична освіта, 2015)
У статті проведено ретроспективний аналіз дефініції “патріотизм” у соціально-педагогічному аспекті (друга половина ХХ століття); охарактеризовано патріотизм в історико-філософському, соціально-педагогічному, а також у психолого-педагогічному контексті, що дозволило дати цілісну характеристику даного явища; зосереджено увагу на патріотизмі як складному і багатогранному соціальному явищі.