АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВИКЛАДАННЯ ОНКОЛОГІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ ВУЗІВ ТА ФОРМУВАННЯ КЛІНІЧНОГО МИСЛЕННЯ У МАЙБУТНІХ ЛІКАРІВ - Ковальчук, А. П. (Медична освіта, 2014)
У зв’язку з невпинним ростом онкопатології на сучасному етапі дуже важливим завданням є якісна підготовка майбутніх лікарів. Вчасна діагностика небезпечних для життя людини захворювань та правильна тактика лікування сприятимуть покращенню прогнозів у таких пацієнтів. У статті представлені основні теоретичні аспекти викладання онкології для студентів медичних вузів та значення цієї дисципліни для формування клінічного мислення, відображені основні методи сучасної діагностики пухлин, фактори канцерогенезу, зокрема впливу професійних шкідливостей на виникнення злоякісних новоутворень, а також розробка профілактичних засобів.