ПРОБЛЕМА ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ’Я ШКІЛЬНОЇ МОЛОДІ В СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В УКРАЇНІ У ПЕРІОД 1917–1939 рр. - Гук, О. М. (Медична освіта, 2014)
У статті розглядається проблема підготовки вчителів фізичного виховання у період між Першою і Другою світовими війнами, де питання виховання здорової шкільної молоді було одним з головних. За допомогою матеріалів наукових праць та архівних даних висвітлюється місце вчителя фізичної культури у провадженні здорового способу життя, особистої гігієни школярів досліджуваного періоду.