ЕТИКА ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У ВИЩІЙ МЕДИЧНІЙ ОСВІТІ - Шевченко, В. Г.; Муравйов, П. Т.; Кравець, К. В. (Медична освіта, 2025)
Анотація. У статті проаналізовано проблеми використання штучного інтелекту (ШІ) у вищій медичній освіті. Показано, що система ШІ як стратегічна технологія передбачає багато переваг для системи вищої медичної освіти. Представлено специфіку етичних принципів використання ШІ в сучасній медичній вищій освіті. За результатами проведеного аналізу систематизовано етичні ціннісні принципи, які мають застосовуватися в сучасній вищій медичній освіті з використанням ШІ, охарактеризовано ризики та загрози використання в медичних ЗВО ШІ в умовах сучасного розвитку науки, техніки й технологій.