АКТУАЛЬНІСТЬ ВИВЧЕННЯ ДРУГОЇ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ МЕДИЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ - Федчишин, Н. О.; Кліщ, Г. І.; Хвалибога, Т. І. (Медична освіта, 2025)
Анотація. У статті закцентовано увагу на важливості вивчення здобувачами вищої освіти медичних університетів другої іноземної мови, адже глобальні зміни, які відбуваються у сфері вищої медичної освіти, процеси модернізації, технологізації зумовлюють підготовку фахівця високого рівня, здатного орієнтуватися в масиві іншомовної інформації професійного спрямування, у науковій літературі медичної галузі, світових медичних дослідженнях. З’ясовано роль іншомовного професійного спілкування задля отримання здобувачами вищої медичної освіти якісних фахових компетентностей у різних видах мовленнєвої діяльності (участь у проєктах обміну лікарів, стажування за кордоном, участь у міжнародних конференціях, медичних форумах, симпозіумах): сприйняття, усвідомлення, відтворення (усне чи письмове). Проаналізовано роль факторів, які сприяють формуванню іншомовної комунікативної компетентності майбутніх фахівців медицини.