ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ В СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПРИ ВИВЧЕННІ ДИСЦИПЛІНИ «МЕДИЧНА БІОЛОГІЯ» - Федонюк, Л. Я.; Гливка, Н. Б.; Медвідь, І. І. (Медична освіта, 2023)
У статті розглянуто проблему використання дистанційного навчання у закладі вищої освіти на сучасному етапі. Сформульовано основні принципи дистанційної освіти, методологічні особливості її впровадження у навчальний процес Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України. У роботі представлено можливості, які відкриває дистанційне навчання для всіх учасників навчального процесу, розглянуто основні принципи та теорії дистанційного навчання, проаналізовано новітні платформи та методи для реалізації ідеї дистанційного навчання, які супроводжуються активним впровадженням інформаційних технологій в освітній процес. Активізація пізнавальної діяльності здобувачів вищої освіти також є необхідною умовою формування теоретичних знань, умінь і навичок, необхідних для професійної діяльності майбутнього лікаря. У статті аналізуються ефективність і перспективи використання засобів навчання для організації навчальної діяльності студентів під час вивчення дисципліни «Медична біологія». Описано результати аналізу наукової літератури щодо проблематики в системі дистанційної освіти, а також напрямів вирішення питань забезпечення її якості, здобутої у межах вищої освіти.