ВПЛИВ РОБОТИ СТУДЕНТІВ В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙНИХ НА ЗАСВОЄННЯ НАВЧАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ З КЛІНІЧНОЇ АНАТОМІЇ ТА ОПЕРАТИВНОЇ ХІРУРГІЇ - Гнатюк, М. С.; Монастирська, Н. Я.; Слабий, О. Б. (Медична освіта, 2023)
Анотація. Сьогодні в медичній освіті постійно йде пошук нових технологій, навчання, розробка ефективних навчальних програм, які дозволять істотно покращити підготовку висококваліфікованих спеціалістів з якісно новим ступенем сучасних медичних знань. Мета дослідження – вивчити вплив роботи студентів медичного факультету в експериментальних операційних на засвоєння навчального матеріалу з клінічної анатомії та оперативної хірургії. Досліджено вплив роботи студентів-медиків в експериментальних операційних на засвоєння навчального матеріалу з клінічної анатомії та оперативної хірургії. Встановлено, що студенти, в яких не було пропусків практичних занять у навчальних операційних, засвоювали навчальну дисципліну найкраще, що підтверджувалося відсотком відмінних і добрих оцінок та якісною успішністю. Засвоєння навчального матеріалу з клінічної анатомії та оперативної хірургії найгіршим виявилося у студентів, які з поважних причин пропустили половину практичних занять, що проводилися в операційних. Отримані результати проведеного дослідження свідчать, що регулярне та систематичне проведення практичних занять зі студентами медичного факультету в експериментальних операційних дозволяє досконало освоїти необхідні практичні навички, сприяє інтенсифікації навчального процесу, розвиває ініціативність, елементи творчості та самостійності при вирішенні нестандартних завдань, стимулює студента систематично звертатися за необхідною для навчання інформацією і сприяє суттєвому покращанню засвоєння клінічної анатомії та оперативної хірургії.