СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ФАХОВОМУ НАВЧАННІ ХІРУРГІВ - Чайка, А. М. (Медична освіта, 2023)
Анотація. Метою роботи була оцінка перспектив застосування сучасних інформаційних технологій у фаховому навчанні хірургів. Проведений інформаційний пошук у відкритих базах даних дозволив встановити, що сучасний етап розвитку педагогічних іновацій у галузі вищої медичної освіти вимагає на додипломному та післядипломному рівнях застосування інформаційних технологій. При викладанні хірургічних дисциплін можуть застосовуватися технології інтерактивного навчання із застосуванням систем медичної симуляції, робототехніки та автоматизованих систем підтримки клінічного рішення із використанням штучного інтелекту та інтегрованих систем відеофіксації інтраопераційних подій.