ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ МЕДИЧНОЇ ОСВІТИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОНТЕКСТ - Федчишин, Н. О.; Гантімурова, Н. І.; Франчук, В. В.; Єлагіна, Н. І. (Медична освіта, 2022)
У статті з’ясовано, що післядипломна медична освіта визначається міжнародними стандартами, які мають загальне застосування. Ці стандарти враховують відмінності в змісті і процесі медичної освіти в країнах крізь призму особливостей у традиціях навчання, культурі, соціально-економічних умовах, спектрі здоров’я і хвороб та у різних формах системи надання медичної допомоги. Проаналізовано стандарти післядипломної медичної освіти, якими керуються: базова медична освіта, післядипломна медична освіта та безперервний професійний розвиток. Встановлено, що наукова основа медицини і прагнення базувати докази для клінічної практики є універсальними показниками, а завданням медичної освіти є надання медичної допомоги.