ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ СУДОВОЇ МЕДИЦИНИ ЗА ДИСТАНЦІЙНОЮ ФОРМОЮ НАВЧАННЯ В ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО МОЗ УКРАЇНИ - Франчук, В. В.; Небесна, З. М.; Слива, А. Ф. (Медична освіта, 2022)
У статті проаналізовано сучасні аспекти впровадження новітніх телекомунікаційних технологій під час опанування судової медицини в дистанційному форматі в Тернопільському національному медичному університеті. Представлена структура практичного заняття у форматі «Єдиного дня», деталізовано методику проведення практичної частини заняття, семінару та контролю знань студентів в онлайн-режимі. Висвітлено значимість отримання знань із судової медицини для майбутньої діяльності лікаря, роз’яснено необхідність створення в університеті окремої кафедри судової медицини і медичного права. Докладно проаналізовані особливості і методика дистанційного викладання судової медицини за допомогою освітньої платформи Teams. Підкреслено значимість системи дистанційної освіти Moodle як важливого Web-ресурсу для якісної підготовки до занять і для контролю знань студентів. Окремо наведені перспективні напрямки дистанційного навчання здобувачів освітніх послуг під час вивчення судової медицини в режимі он-лайн.