БЛОГОЛОГІЯ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА - Гнатишин, С. І. (Медична освіта, 2022)
Анотація. У статті проаналізовано феномен блогології як науки, яка має всі умови для утвердження і вирішення своїх завдань; схарактеризовано стан сучасної блогосфери, що пройшла шлях від окремих, хаотичних блогів у формі щоденникових записів і до появи аналітичних блогів (перші п’ятнадцять років ХХІ століття). Встановлено, що створені необхідні передумови для якісно вищого рівня розвитку національної блогосфери (стрімкий розвиток сучасної медіасфери, технічні можливості інтернет-журналістики, дослідження сучасних журналістських жанрів), для реалізації успішного комунікування. З’ясовано виховний потенціал ведення окремих та групових блогів у межах навчально-педагогічного процесу, що сприяє ефективності впровадження такої практики в навчально-виховний процес вищої школи.