СУЧАСНІ АСПЕКТИ ОЧНОГО ТА ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА КЛІНІЧНІЙ КАФЕДРІ - Шульгай, А. Г.; Цвях, А. І.; Гданський, С. М.; Господарський, А. Я.; Копитчак, І. Р.; Марченкова, Н. О.; Лимар, Є. А. (Медична освіта, 2022)
У статті проаналізовано сучасні аспекти впровадження новітніх телекомунікаційних технологій у навчання на клінічній кафедрі. У даній роботі ми оцінювали вплив пандемії на медичну освіту, динаміку впровадження різних форм онлайн-навчання, можливості дистанційного оцінювання студентів-медиків. Ми також спробували проаналізувати, як цей унікальний період онлайн-навчання може сприяти подальшому впровадженню нових форм викладання клінічних дисциплін. Телемедицина стала важливим чинником у медичній освіті. Залучення студентів-медиків до цієї сфери виглядає не лише дуже корисним для самих студентів, але й для пацієнтів. За допомогою телемедицини студенти можуть бути запрошені у віртуальну кімнату для участі у зборі анамнезу, спостереження за віртуальним медичним оглядом, брати участь у прийнятті рішень, консультуванні пацієнтів та плануванні лікування. В результаті проведеного аналізу можна стверджувати, що саме тепер ми маємо можливість створити кращу модель медичної освіти, що зможе забезпечити клінічну компетентність студентам-медикам, а викладачі повинні швидко впроваджувати новітні методики викладання, а також створювати інноваційні системи.