ОСОБЛИВОСТІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА КАФЕДРІ ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО МОЗ УКРАЇНИ (АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ АНКЕТУВАННЯ СТУДЕНТІВ) - Бігуняк, Т. В. (Медична освіта, 2022)
За важких часів поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та російсько-української війни у медичних закладах вищої освіти України дистанційне навчання стало невід’ємною частиною освітнього процесу викладачів і студентів. Це обумовило напрямок даного дослідження, а саме аналіз думки студентів-медиків Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України щодо використання дистанційного навчання в сучасних умовах для вивчення патологічної фізіології. Стаття висвітлює переваги та недоліки, які виникають на шляху студентів при переході на дистанційну форму освіти, та пропозиції студентів для покращення якості навчання на кафедрі патологічної фізіології. Більшість (75,45 %) студентів вважали, що змішана (аудиторно-дистанційна) форма є оптимальною для продовження навчання в сучасних умовах при вивченні патологічної фізіології, оскільки специфіка професії лікаря пов’язана з необхідністю засвоєння і вдосконалення практичних навичок та професійних компетенцій.