СИМУЛЯЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ЯК ЗАСІБ ОВОЛОДІННЯ ФАХОВИМИ КОМПЕТЕНТНОСТЯМИ З ЦИКЛУ «ТОРАКАЛЬНА ХІРУРГІЯ» СТУДЕНТАМИ 5 КУРСУ - Війтович, Л. Є. (Медична освіта, 2022)
Основна мета підготовки студентів-медиків – це вдосконалення практичних умінь, необхідних для роботи лікаря. В сучасних умовах активно розвивається симуляційне навчання як один із шляхів набуття необхідних фахових компетентностей, покращення результатів навчання та підготовки конкурентоспроможних фахівців інноваційного типу. Метою статті було ознайомлення з методикою проведення заняття з циклу «Торакальна хірургія» на п’ятому курсі на тему «Хірургічна патологія дихальної системи. Робота в симуляційному центрі. Пункція плевральної порожнини. Дренування плевральної порожнини» з використанням принципів симуляційної освіти як засобу оволодіння фаховими компетентностями. Використання методики симуляційного навчання при підготовці студентів-медиків забезпечує краще засвоєння навичок комунікації, складних практичних та когнітивних навичок, покращує формування компетентностей, та програмних результатів навчання, передбачених освітньо-професійною програмою.