МЕТОДИКИ ОЦІНЮВАННЯ УСПІШНОСТІ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Дубина, С. О.; Хапченкова, Д. С.; Бондаренко, С. В.; Федорова, І. О. (Медична освіта, 2022)
Однією із важливих складових навчального процесу є контроль знань, навичок і вмінь студентів. Контроль та оцінка у будь-якому виді людської діяльності завжди справляють суттєвий вплив на її якість та ефективність, на ставлення людини до виконання обов’язків, на розвиток почуття відповідальності за стан справ. Навчальний процес повинен бути організований так, щоб студент прагнув самостійно оволодіти знаннями. При цьому студент повинен оцінювати свій рівень підготовки, самостійно вибирати теми і визначати рівень засвоєння знань. Проблема контролю та оцінки результатів дидактичного процесу є актуальною методологічною, теоретичною і методичною проблемою дидактики, багато аспектів якої залишаються недостатньо опрацьованими та обґрунтованими, особливо в сучасних умовах дистанційного навчання. Під час карантинних обмежень, а тепер і в умовах воєнного стану, стандартні методики оцінювання успішності студентів виявилися не досить ефективними, тому гостро постало питання у створенні та впровадженні в освітній процес нових засобів оцінювання отриманих знань та вмінь.