ДЕЯКІ АСПЕКТИ ОПТИМІЗАЦІЇ ВИВЧЕННЯ ХІРУРГІЧНИХ ІНСТРУМЕНТІВ НА КАФЕДРІ ОПЕРАТИВНОЇ ХІРУРГІЇ ТА КЛІНІЧНОЇ АНАТОМІЇ - Процайло, О. М.; Гнатюк, М. С.; Коноваленко, С. О.; Ясіновський, О. Б. (Медична освіта, 2022)
У статті висвітлено вплив маркування хірургічного інструментарію різними кольорами для засвоєння розділу навчального матеріалу, присвяченого хірургічним інструментам. Для зʼясування впливу маркування хірургічного інструментарію різними кольорами проведено педагогічний експеримент, де досліджували ефективність вказаного методу щодо засвоєння розділу навчального матеріалу клінічної анатомії та оперативної хірургії, де представлені хірургічні інструменти. В результаті проведеного дослідження встановлено, що кольорове маркування інструментів для розʼєднання тканин, зупинки кровотечі, допоміжного інструментарію та інструментів для зʼєднання тканин дозволяє найоптимальніше опанувати їх назви, призначення, позиції утримування та правила користування ними. Подальше дослідження впливу маркування хірургічного інструментарію різними кольорами на його засвоєння та опанування дозволить покращити подачу і викладення навчального матеріалу для студентів медичних факультетів.