ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ ОБДАРОВАНОСТІ ОСОБИСТОСТІ (З ДОСВІДУ ДІЯЛЬНОСТІ «УНІВЕРСИТЕТУ ОБДАРОВАНОЇ ДИТИНИ» ПРИКАРПАТСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ВАСИЛЯ СТЕФАНИКА) - Білавич, Г. В.; Ілійчук, Л. В.; Malona, S. В.; Савчук, Б. П.; Довгий, О. Я.; Яремчук, О. З. (Медична освіта, 2021)
Анотація. Мета статті – проаналізувати діяльність «Університету обдарованої дитини» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника щодо розвитку обдарованості школярів крізь призму використання інноваційних методів навчання. Oдним із ключових завдань НМЦ «Університет обдарованої дитини» є розвиток академічної, естетичної, спортивної, практичної, інших видів обдарованості дитини і науково-методичний супровід цього процесу, створення відповідного методичного комплексу з проблем розвитку дітей, розроблення занять, дидактичного матеріалу, упровадження експериментальної та інноваційної діяльності, розроблення інформаційних моделей навчання та розвитку дитини, інтелектуальних інформаційних середовищ навчального призначення тощо. Викладачі та студенти будують свою роботу з дітьми на засадах коучингу.