ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ ВИКЛАДАННЯ ТА РОЗВИТОК ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ ЛІКАРІВ У ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО МОЗ УКРАЇНИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ - Posolenyk, L. Ya.; Vydoinyk, O. Ya. (Медична освіта, 2021)
У статті висвітлено досвід використання освітніх платформ навчання Moodle та Microsoft Teams для проведення практичного онлайн-заняття й оцінено ефективність інтерактивної інноваційної технології «круглий стіл» у формуванні професійних та комунікативних компетентностей у майбутніх медичних працівників у ТНМУ імені І. Я. Горбачевського МОЗ України. Дистанційне навчання у ТНМУ імені І. Я. Горбачевського МОЗ України через освітню дистанційну платформу Microsoft Teams на сьогодні є складовою освітнього процесу й забезпечує навчання у найбільш зручному місці та часі, надає доступ до електронних баз знань. Інтерактивна технологія навчання – це така організація навчального процесу, за якої неможлива неучасть студента в колективному взаємодоповнювальному, заснованому на взаємодії всіх його учасників процесі навчання, зокрема й під час вимушеного, внаслідок карантину. При цьому такі форма і засоби навчання вимагають від викладача вдосконалення викладання як за змістом, так і за його формою й оволодіння сучасними засобами та методами навчання і, водночас, забезпечують виконання навчального навантаження. Ефективне поєднання інтерактивних методів навчання та систем електронних освітніх платформ протягом дистанційного навчання дозволяє забезпечити максимальне здобуття студентом практичних знань й умінь, розвинути його комунікативні компетентності, забезпечує високий рівень клінічного мислення, полегшить поєднання теоретичних знань з практичною діяльністю після закінчення карантинних обмежень і може бути рекомендованим для широкого впровадження в навчальний процес у закладах вищої освіти та безперервного професійного розвитку лікарів через запровадження доступних слухачам освітніх платформ із широким використанням наявних WEB-ресурсів.