ЯКІСТЬ ОСВІТИ – ПОКАЗНИК ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПЕРЕД СУСПІЛЬСТВОМ - Колесник, Ю. М.; Нерянов, Ю. М.; Компанієць, В. М. (Медична освіта, 2013)
Серед ключових питань медичної освіти її якість займає фундаментальне місце. Вона вимагає балансу між нововведен- нями і традиціями, академічними перевагами і соціальною необхідністю, зв’язністю програм і свободою вибору студентів. Шлях у майбутнє може полягати тільки в розробці на європейському рівні механізмів для взаємного прийняття резуль- татів забезпечення якості. Головним завданням, метою навчання є не копіювання, репродукція, відтворення матеріалу, а навчання навичкам самостійної творчої роботи. Не слід сліпо копіювати методику і стандарти, пропоновані Болонською декларацією. У будь-якій ситуації треба вихо- дити з національних інтересів і не втрачати здатність до критичної оцінки.