ЗМІСТОВНО-ТЕМАТИЧНА СПРЯМОВАНІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ НАУКОВИХ СТУДІЙ ПРО РОЗВИТОК ІНШОМОВНОЇ ОСВІТИ В ЗАРУБІЖЖІ - Savchuk, B. P.; Haraрко, L. I.; Fedchyshyn, N. O. (Медична освіта, 2020)
У статті здійснено аналіз змістовно-тематичної спрямованості українського педагогічного дискурсу про розвиток іншомовної освіти в зарубіжжі. Методом головного масиву охоплено близько 70 дисертацій і двох десятків монографій, а вибірковим методом – близько сотні статей. Визначено іншомовну освіту як організований педагогічний процес навчання, виховання і розвитку здобувача освіти змістом та засобами дисципліни «Іноземна мова». Виходячи з покладених в основу назв досліджень базових термінів і частоти їхнього використання, окреслено семантико-тематичний спектр публікацій за основними групами: дидактичні, лінгвістичні, культурологічні.