ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА ТА ТЕХНОЛОГІЯ ПІДГОТОВКИ ПАРАМЕДИКІВ У ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО МОЗ УКРАЇНИ - Korda, M. M.; Hudyma, A. A.; Shulhai, A. H.; Zaporozhan, S. Y. (Медична освіта, 2019)
Мета роботи – висвітлити основні засади освітньо-професійної програми та технології підготовки парамедиків у ТНМУ. Основна частина. У статті наведено основні елементи освітньо-професійної програми підготовки парамедиків у ТНМУ. Висвітлено ключові технології підготовки парамедиків, які сприяють якісному опануванню теоретичних знань і практичних навичок з надання екстреної медичної допомоги хворим і постраждалим у невідкладному стані на місці події і на ранньому госпітальному етапі. Висновки. Освітньо-професійна програма для підготовки парамедиків у ТНМУ увібрала в себе кращий східноєвропейський досвід й задає вектор якісної підготовки майбутніх фахівців. До ключових принципів підготовки парамедиків є наявність повного комплекту оснащення автомобіля швидкої допомоги типу «С»; залучення до викладацької діяльності практикуючих фахівців з медицини невідкладних станів; наявність центру симуляційного навчання для опанування медицини невідкладних станів.