ПРО ПОДАЛЬШЕ УДОСКОНАЛЕННЯ СЕМЕСТРОВИХ КОМПЛЕКСНИХ ТЕСТОВИХ ІСПИТІВ У ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО - Ковальчук, Л. Я.; Мисула, І. Р.; Пашко, К. О.; Сельський, П. Р. (Медична освіта, 2013)
Семестрові комплексні тестові іспити визнано однією з найбільш об’єктивних форм контролю рівня знань студентів, щопозбавлена впливу суб’єктивного (людського) чинника. Але наші навчальні плани організації навчального процесу за кредитно-модульною системою мають значно більшу кількість навчальних модулів. Винесення тестових завдань зі всіх модулів одночасно на семестровий комплексний тестовий іспит розтягує його в часі та спричиняє збільшення наванта- ження на студентів, тому доцільним є поділ семестрового комплексного тестового іспиту на дві частини. Збільшення бази до п’ятисот тисяч тестових завдань, ситуаційних задач та рисунків не дозволяє зазубрювати відповіді, а вимагаєщоденно наполегливо засвоювати та глибоко розуміти суть теоретичного матеріалу, а також освоювати на високому рівні прак- тичні навички, які лежать в основі вирішення ситуаційних задач та розпізнавання рисунків.