МЕТОД СASE-STUDY ЯК ІНТЕРАКТИВНА МОДЕЛЬ НАВЧАННЯ НА КАФЕДРІ АКУШЕРСТВА ТА ГІНЕКОЛОГІЇ - Рetulko A. P.; Medvediev, M. V.; Medvediev, M. V.; Loskutova, T. O.; Loskutova, T. O.; Donskaya, Yu. V.; Donskaya, Yu. V.; Symonova, N. V.; Symonova, N. V.; Demchenko, T. V.; et al. (Медична освіта, 2018)
Мета роботи – оцінити ефективність інтерактивних форм навчання, а саме методу аналізу конкретної ситуації (метод case-study) в підготовці студентів медичного вузу. Основна частина. Однією з інтерактивних форм навчання є метод case-study (аналіз конкретних ситуацій, ситуаційний аналіз). Сase-study – це педагогічна технологія, основана на моделюванні ситуації або використанні реальної ситуації з метою аналізу даного випадку, виявлення проблем, пошуку альтернативних рішень і прийняття оптимального рішення проблем. Висновок. Ситуаційний аналіз (розбір конкретних ситуацій, case-study) дає можливість вивчити складні або емоційно значимі питання в безпечній обстановці, а не в реальному житті з її погрозами, ризиком, тривогою про неприємні наслідки в разі неправильного рішення.