МАЙБУТНЬОМУ ЛІКАРЮ ДОСКОНАЛІ ЗНАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Ляховський, В. І.; Дем'янюк, Д. Г.; Люлька, О. М.; Ковальов, О. П.; Нємченко, І. І.; Дудченко, М. О.; Дмитренко, В. П. (Медична освіта, 2013)
Виконали поглиблений аналіз 256 письмових робіт студентів 4 та 6 курсів з навчальної дисципліни “Хірургія”. Метою роботи було вияснити, як студенти в процесі навчання використовують та поглиблюють знання рідної української мови. Цікавила будова тексту, ознаки тексту, зв’язок речень у тексті, послідовність викладу, використання мовних засобів, стиль мовлення, формування речень, дотримання правил правопису та пунктуації. Дійшли висновку, що при написанні тексту студенти допускають помітні помилки з розділу раціональної будови тексту, мови, стилю розповіді, правопису та пунктуації. Поглиблення знань рідної мовиможна добитисяшляхом частішого використання письмовоїформи контролю знань, систематичним розглядом допущених помилок.