ПОЕТАПНІСТЬ НАВЧАННЯ ЛІКАРІВ-ХІРУРГІВ НА КУРСАХ ЕНДОСКОПІЧНОЇ ХІРУРГІЇ В ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Ковальчук, О. Л.; Гнатюк, М. С.; Шев'як, П. І.; Сморщок, Ю. С.; Кулянда, І. С. (Медична освіта, 2013)
Стрімкий розвиток ендоскопічної хірургії зробив актуальним питання підготовки лікарів-хірургів. На циклі тематич- ного вдосконалення в Тернопільському державномумедичному університеті використовується поетапне засвоєння прак- тичних навичок і теоретичних знань. Хірурги оволодівають практичними навиками в тренажерному залі, під час навчальних операцій на тваринах і в клініці. Такий підхід дозволяє найбільш оптимально засвоїти навчальний матеріал.