АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ НЕЙРОПСИХОНУТРИЦІОЛОГІЇ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ МЕДИКО - ПСИХОЛОГІЧНОГО ФАХУ (ЧАСТИНА 1) - Т. І. Аністратенко, С. Т. Омельчук Н. В. Велика (Медична освіта, 2015)
Харчування є першоосновою здоров’я, гармонійного фізичного та психічного розвитку особистості, тому знання лікарями – медичними психологами складу та основних лікувальних, дієтичних, парафармакологічних властивостей харчових продуктів, спецій, їх впливу на соматичне здоров’я та психологічний статус пацієнтів є обов’язковою передумовою високого фахового рівня та можливостей аліментарної профілактики та безмедикаментозної корекції.