ПСИХОЛОГІЧНА ПРОФІЛАКТИКА СИНДРОМУ ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ У МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ СТАНЦІЇ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ - І. В. Литвиненко І. О. Боровик, О. М. Кормило О. Л. Слободянюк (Медична освіта, 2015)
У статті висвітлено основні особливості перебігу синдрому емоційного вигорання у працівників станції швидкої допомоги. Статистично підтверджено взаємозв’язок стажу роботи медичних працівників із рівнем емоційного вигорання. Доведено, що психологічна профілактика емоційного вигорання медичних працівників повинна ґрунтуватись на уявленнях про причини виникнення даного феномена. Не виявлено достовірної гендерної різниці результатів психологічних тестів. Відповідно до отриманих даних розроблено і проведено тренінгові програми.