СИСТЕМНА ОЦІНКА РІВНЯ ЗНАНЬ КУРСАНТІВ, ЩО НАВЧАЮТЬСЯ НА КАФЕДРАХ ІНСТИТУТУ СТОМАТОЛОГІЇ НМАПО імені П. Л. ШУПИКА - М. В. Дорошенко, О. М. Дорошенко Т. М. Волосовець (Медична освіта, 2015)
Стрімкий розвиток стоматології обумовлює необхідність вносити системні корективи в теоретичну і практичну підготовку лікарів у закладах післядипломної освіти Мета – провадження в навчально-методичну роботу кафедр Інституту стоматології НМАПО імені П. Л. Шупика нових освітніх стандартів післядипломної підготовки лікарів, зокрема різних форм контролю знань. Обов’язковою умовою для проведення навчального процесу залишається моніторинг якості навчання, що здійснюється за допомогою попереднього, проміжного і заключного контролю знань та практичних навиків курсантів. В процесі проведення моніторингу лікар має можливість оцінити свої знання, виявити помилки і в подальшому правильно спланувати своє навчання. Комплексна ретельна оцінка усіх видів контролю навчання курсантів дає змогу визначити об’єктивний рівень їх теоретичних знань і практичних навиків.