ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦІЇ ОПАНУВАННЯ ІНОЗЕМНИМИ СТУДЕНТАМИ ПРОФЕСІЙНИХ НАВИЧОК ЗІ СТОМАТОЛОГІЇ - Бандрівський, Ю. Л.; Бандрівська, О. О.; Сидлярук, Н. І. (Медична освіта, 2024)
Анотація. Спільна робота викладачів кафедр стоматологічного факультету та кафедри англійської мови дає можливість іноземним студентам, подолавши мовний бар’єр, отримати систематизовані теоретичні та практичні навички з основних розділів стоматології. Взаємовідвідування занять асистентами кафедр дає змогу об’єднати основні дидактичні принципи та методичні прийоми роботи в іноземній аудиторії. Міжкафедральна інтеграція забезпечує впровадження нових методів формування професійних і загальнокультурних компетенцій лікаря та інформаційних технологій у навчальний процес. Важливе місце в розвитку клінічного мислення студентів відводиться інтерактивним методам навчання, які підвищують мотивацію студента до практичного оволодіння професійною діяльністю. Оптимізація навчання іноземних студентів вимагає особливої ролі мовної освіти, розвитку комунікативної компетенції лікаря, здатного використовувати англійську мову як інструмент спілкування.