ЗАСТОСУВАННЯ ВЕБ-СЕРВІСУ WOLFRAM|ALPHA ПРИ ФОРМУВАННІ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ МАГІСТРІВ ФАРМАЦІЇ - Туровська, Л. В.; Мойсеєнко, М. І.; Кузишин, М. М. (Медична освіта, 2023)
Практичне використання веб-сервісу Wolfram|Alpha в навчальному процесі з підготовки майбутніх магістрів фармації розглядається на прикладах розв’язання завдань із нормативної навчальної дисципліни «Вища математика та статистика», зокрема при вивченні змістових модулів «Ймовірність випадкових подій», «Аналіз випадкових величин», а також «Дисперсійний, кореляційний і регресійний аналізи». На конкретних прикладах у статті демонструються результати виконання запитів до Wolfram|Alpha, показана ефективність даного веб-сервісу при розв’язанні практично-орієнтованих завдань із даних змістових модулів на практичних заняттях та в процесі індивідуальної самостійної роботи студентів із підготовки до підсумкового модульного контролю. Автори статті вказують на перспективи використання цього веб-сервісу в цілому у навчальному процесі з підготовки фахівців за спеціальністю «Фармація, промислова фармація». Особливу увагу в статті приділено формуванню вмінь та навичок використання комп’ютерного середовища для створення та вивчення математичних моделей різноманітних явищ та процесів, а також демонстрації практичного застосування математичних методів для їх дослідження. Визначено та обговорено переваги та недоліки використання веб-сервісу Wolfram|Alpha у формуванні предметної математичної компетентності майбутніх фармацевтів. Зокрема, зазначається, що, незважаючи на зручність та доступність, користувачі повинні бути ознайомлені з можливими труднощами та особливостями роботи з цим сервісом.