ІННОВАЦІЇ В КЛІНІЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАГІСТРІВ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ - Шульгай, А. Г.; Мисула, І. Р.; Завіднюк, Ю. В. (Медична освіта, 2023)
Анотація. Формування конкурентоспроможного фахівця із клінічним мисленням та інноваційними підходами до надання реабілітаційних послуг, розвиток у нього лідерських якостей, здатність до самостійного прийняття рішень та відповідальність за них – основна мета якісної підготовки фізичного терапевта. Стаття присвячена особливостям клінічного компонента підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія», спеціалізації 227.1 «Фізична терапія». Проаналізовано та узагальнено процес внесення змін до освітньо-професійної програми, приділена увага комунікаціям із зовнішніми та внутрішніми стейкхолдерами. Описано елементи модернізації освітньо-професійної програми «Фізична терапія», ключову роль відведено розгляду підходів до процесу клінічного навчання, функціям клінічних супервізорів та координатора клінічного навчання, процесу оцінювання клінічної практики.