ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ «СИСТЕМИ ЯКОСТІ У ФАРМАЦІЇ» НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ - Павлюк, Б. В. (Медична освіта, 2022)
У статті представлено досвід викладання нормативної дисципліни «Системи якості у фармації» для студентів спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Вивчення дисципліни спрямоване на підготовку майбутніх фахівців фармації до виконання професійних обов’язків, таких, як вибір стратегії спілкування, здатність працювати в команді та з експертами з інших галузей знань/видів економічної діяльності, можливість оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт, здатність організовувати та брати участь у виробництві лікарських засобів в умовах фармацевтичних підприємств, включаючи вибір та обґрунтовування технологічного процесу, обладнання згідно з вимогами належної виробничої практики (GMP) з відповідною розробкою та оформленням необхідної документації, визначати стабільність лікарських засобів. Також у статті висвітлено та обґрунтовано питання актуальності вивчення студентами дисципліни, її значення для формування професійної компетентності майбутніх спеціалістів та показано міждисциплінарну інтеграцію.