РОЗВИТОК НЕФОРМАЛЬНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ СУСПІЛЬНОЇ МЕДИЧНОЇ ОСВІТИ В ГАЛИЧИНІ: (КІНЕЦЬ ХІХ – 30-ТІ РР. ХХ СТ.) - Білавич, І. В.; Білавич, Г. В.; Savchuk, B. P.; Кліщ, Г. І. (Медична освіта, 2022)
Проаналізовано досвід діяльності українських медичних, культурно-освітніх, дитячо-юнацьких, благодійницьких, релігійних, інших громадських організацій Галичини наприкінці ХІХ – 30-х рр. ХХ ст., які створили ефективні форми, засоби масового медичного просвітництва й неформальної суспільної медичної освіти. Виокремлено діяльність у цьому напрямі Українського лікарського товариства, Українського гігієнічного товариства, «Медичної громади». Схарактеризовано основні форми та засоби неформальної суспільної медичної освіти. Показано роль українського студентства, учителів, священиків, сільських господарів у цьому процесі.