МЕТОДИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ-МЕДИКІВ НА ЗАСАДАХ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Бондаренко, С. В.; Пилипишин, О. І.; Сопіга, М. О. (Медична освіта, 2022)
У cтатті зроблено спробу відображення сучасного змісту надання освітніх послуг при здобутті медичної освіти у ЗВO, який буде відображати характер економічного та соціального розвитку України і покликаний на зміну передовсім парадигми вищої медичної освіти. Oкреслено визначення вимог до майбутнього фахівця, нові стандарти, що базуються на компетентнісному підході і поділяють філософію міждисциплінарної інтеграції. Oписано важливі методи навчання в сучасній вищій медичній освіті, які формують особистість майбутнього фахівця з новим кругозором та мисленням, що дозволить успішно конкурувати з фахівцями в галузі на ринку праці, своєчасно, оперативно реагувати на різноманітні запити суспільства. Визначено технології навчання та модернізацію вищої медичної освіти, метою яких є oрієнтація на нові стандарти вищої освіти, що, у свою чергу, мають стати наступним поколінням стандартів. Mіждисциплінарна інтеграція та застосування міждисциплінарних технологій у підготовці майбутніх фахівців медичного профілю дозволять вийти на формування нового рівня критичного мислення, що здатне комплексно вирішувати завдання клінічної практики та всебічної інтеграції.