ПЛЮСИ І МІНУСИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-МЕДИКІВ ЗА КАРАНТИННИХ УМОВ - Бандас, І. А.; Палиця, Л. М.; Скобеєва, О. А. (Медична освіта, 2021)
Пандемія коронавірусної хвороби (COVID-19) внесла істотний вплив на соціальне життя студентів-медиків, це посприяло активному застосуванню навчальних дистанційних технологій. Дистанційне навчання – це синтетична, інтегральна гуманістична форма навчання, що базується на використанні широкого спектра традиційних та нових інформаційних технологій і їх технічних засобів, які застосовуються для доставки навчального матеріалу, його самостійного вивчення, діалогового обміну між викладачем і студентами, причому процес навчання в загальному випадку некритичний до їхнього розташування в просторі і в часі, а також до конкретного освітнього закладу. Існуючі на даний момент технології дистанційного навчання за допомогою використання сучасних цифрових платформ, якісного контентного наповнення освітніх веб-ресурсів, запровадження ефективної системи контролю якості отриманих знань дають нам можливість адаптуватися до нових реалій освітнього процесу та забезпечити незмінно високу якість післядипломної медичної освіти. У даній статті представлено систему наукових уявлень, механізми, плюси та мінуси дистанційної (віддаленої) освіти у медичному ЗВО.