НООСФЕРНО-ЕКОЛОГІЧНИЙ ІМПЕРАТИВ ЯК ОСНОВА СУЧАСНОГО СВІТОГЛЯДУ ЛІКАРЯ ПРОФІЛАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ - Шевченко, О. А.; Рублевська, Н. І.; Крамарьова, Ю. С. (Медична освіта, 2013)
З метою забезпечення подальшого існування людства на сучасному етапі розвитку імперативної бази соціуму назрілою необхідністю є перехід до ноосферо-екологічного імперативу. Особливо важливим є доповнення традиційних засад підго- товки лікарів профілактичної ланки з урахуванням основ нового наукового напрямку – екології людини.