ПРОФІЛІЗАЦІЯ РОЗДІЛУ “ГІГІЄНА ДІТЕЙ І ПІДЛІТКІВ” У ВИКЛАДАННІ ДИСЦИПЛІНИ “ГІГІЄНА ТА ЕКОЛОГІЯ” НА МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ - Омельчук, С. Т.; Аністратенко, Т. І.; Велика, Н. В. (Медична освіта, 2013)
У роботі обґрунтовано шляхи оптимізації викладання розділу “Гігієна дітей та підлітків” для студентів, які навчають- ся за фахом “Медична психологія”. Найбільш дієвим є поглиблене вивчення чинників, що формують соматичне і психічне здоров’я дитини, і засобів їх корекції, зокрема ігор та іграшок, які використовуються медичними психологами як засоби психодіагностичної і психокорекційної роботи. Детальне вивчення гігієнічних характеристик ігор та іграшок, їх впливу на процеси фізичного і психічного розвитку дитини є важливим у формуванні фахової орієнтованості студентів, можливості застосування отриманих знань і навичок у майбутній професійній діяльності.