ПСИХОЛОГІЧНІ ПИТАННЯ ГЕРБАРТІАНСЬКОЇ ПЕДАГОГІКИ - Федчишин, Н. О. (Медична освіта, 2013)
У пропонованій статті аналізується вплив психології на педагогіку в поглядах одного з представників педагогічної течії гербартіанства (кінця ХІХ – першої половини ХХ ст.) К.-Ф. Стоя, розкривається зміст основних ідей вченого: репродукція загальних уявлень у свідомості, взаємодія розуму, набутих знань і вплив середовища; досліджується цінність його психо- логічних поглядів.