ІСТОРІЯ, СЬОГОДЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІНСТИТУТУ МЕДИКО-БІОЛОГІЧНИХ ПРОБЛЕМ ДВНЗ “ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО МОЗ УКРАЇНИ” - Вадзюк, С. Н.; Папінко, І. Я.; Паньків, І. Б. (Медична освіта, 2013)
Навчально-науковий інститут медико-біологічних проблем створений у 2005 році як структурний підрозділ університе- ту. Робота інституту спрямована на підготовку студентів як майбутніх висококваліфікованих фахівців і відповідає рівню розвитку медичної науки та вимогам суспільства, ґрунтується на введенні нових підходів до організації навчального процесу за європейськими стандартами. Це дає змогу забезпечити конкурентоспроможність випускників вищих медич- них навчальних закладів на вітчизняному та міжнародному ринках праці.