НЕОБХІДНІСТЬ УДОСКОНАЛЕННЯ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ЛІКАРІВ У СВІТЛІ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОФІЛАКТИКИ ВЖИВАННЯ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН У ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ - Вієвський, А. М. (Медична освіта, 2013)
У статті висвітлені проблеми і напрямки удосконалення післядипломної підготовки лікарів, що виникають у зв’язку з впровадженням системи профілактики вживання ПАР, спрямованої на учнів 1–11 класів загальноосвітніх закладів І–ІІІ ступенів навчання. Ці новітні профілактичні технології вимагають розробки і впровадження спеціального(их) курсу(ів) тематичного удосконалення (ТУ) для лікарів – учасників профілактичної програми, в першу чергу, сімейних лікарів, педіатрів та наркологів. Покращення підготовки лікарів забезпечить обґрунтовану стабільність роботи профілактичної програми і впевненість щодо реалізації її завдань.