ОСОБЛИВОСТІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В РАМКАХ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПІДГОТОВКИ ЛІКАРІВ З МЕДИЦИНИ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ - Volosovets, A. O.; Slonetsky, B. I.; Zozulya, I. S.; Bobrova, V. I.; Ivashchenko, O. V.; Verbytsky, I. V.; Kramareva, O. G.; Savchenko, D. S. (Медична освіта, 2020)
Для забезпечення якісного надання дистанційної форми освіти на кафедрі медицини невідкладних станів Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика використовується спеціалізований курс тематичного удосконалення, представлений цифровим лекційним та практичним матеріалом, викладеним в обмеженому доступі на обмінному сервері для зареєстрованих на циклі слухачів. Дана форма освіти має цілу низку переваг як щодо зручності освітнього процесу для викладачів та слухачів, так і зменшення можливих ризиків у випадку несприятливих ситуацій на зразок епідемічної загрози від пандемії COVID-19. Дистанційна освіта забезпечує якісне та всебічне навчання слухача без відриву від повсякденної діяльності з урахуванням індивідуально найбільш зручного місця та часу для отримання доступу до електронної бази знань циклу. Існуючі на даний момент технології дистанційного навчання за допомогою використання сучасних цифрових платформ, якісного контентного наповнення освітніх веб-ресурсів, запровадження ефективної системи контролю якості отриманих знань дають нам можливість адаптуватися до нових реалій освітнього процесу та забезпечити незмінно високу якість післядипломної медичної освіти.