ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНИЙ БАЛАНС У ПЕЧІНЦІ ЩУРІВ ПРИ ЇЇ ІШЕМІЇ-РЕПЕРФУЗІЇ ЗА ПРИСУТНОСТІ МОДУЛЯТОРІВ СИНТЕЗУ ОКСИДУ АЗОТУ - Олещук, О. М. (Медична хімія, 2013)
Досліджено стан системи прооксиданти-антиоксиданти у печінці при Ті ішемічно-реперфузійному ураженні на фоні введення попередників та блокаторів синтезу оксиду азоту. Встановлено, що профілактичне введення попередника синтезу оксиду азоту сприяє зменшенню порушень прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу за умов ішеміі-реперфузіі печінки. Блокування синтезу оксиду азоту, особливо за рахунок інгібування конститутивної' Ы0-синтази, призводить до ще більшоі активаціі процесів ліпопероксидаціі.