КІЛЬКІСНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ТРИФЛЮ ОПЕРАЗИНУ В ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТАХ МЕТОДОМ СПЕКТРОФЛУОРИМЕТРІЇ У ВИГЛЯДІ 8-ОКСИДУ - Шлюсар, О. І.; Блажеєвський, М. Є.; Александрова, Д. I. (Медична хімія, 2013)
Описано високочутливий спектрофлуориметричний метод кількісного визначення трифлюоперазину гідрохлориду у вигляді його сульфоксиду, одержаного за допомогою пероксомоносульфату. Положення максимумів збудження (Хб) та емісії (Х^) знаходилися при Хб=274 нм/Хем=407нм відповідно. Запропонований метод успішно випробуваний під час визначення три флюоперазину гідрохлориду в пігулках та розчині для ін'єкцій; результати аналізу узгоджуються з результатами, одержаними при виконанні аналізу за допомогою офіцинальних методик ((98,40+3,60) та (99,50±2,45) % відповідно).