ДОСЛІДЖЕННЯ КАРДІОПРОТЕКТОРНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СУБСТАНЦІЇ АРОНІЇ ГІДРОФІЛЬНОЇ НА МОДЕЛІ АДРЕНАЛІНОВОГО МІОКАРДИТУ В ЩУРІВ - Семенів, Д. В. (Медична хімія, 2013)
В ході проведених експериментальних досліджень показано, що при патології міокарда, викликаній внутрішньом'язовим введенням адреналіну гідрохлориду, досліджувана субстанція аронії проявила кардіопротекторні властивості, що підтвердилось нормалізацією показників вільнорадикального окиснення, цитолізу, метаболічних та електрофізіологічних процесів у міокарді.