РЕГУЛЯЦІЯ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ОБМІНУ ЕРИТРОЦИТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ РЕЧОВИНИ З ПОЧВЕРНИМ ЗВ'ЯЗКОМ - Воронкова, Ю. С.; Штеменко, Н. І. (Медична хімія, 2013)
Встановлено, що при інкубації еритроцитів у середовищі Фентона в них знижуються рівень глюкози - на 27-55 %, АТФ - на 25-53 % та гексокіназна активність - на 29-50 %. Вплив кластерної сполуки ренію призводить до відновлення рівня глюкози, АТФ та гексокіназноїактивності, нормалізуючи дані показники. Зроблено висновок про те, що сполука ренію може безпосередньо впливати на енергетичний обмін еритроцитів. Запропоновано схему впливу сполуки ренію на енергетичний обмін еритроцитів.