ДЕЯКІ ПОКАЗНИКИ АНТИОКСИДАНТНОЇ СИСТЕМИ В ЕРИТРОЦИТАХ ЩУРІВ ЗА УМОВ ХРОНІЧНОГО ВПЛИВУ ХЛОРПІРИФОСУ - Салига, Ю. Т.; Стефанишин, О. М.; Сав'як 3. I.; Будзан, Г. Р. (Медична хімія, 2013)
Проведено дослідження впливу хлорпірифосу при його надходженні в організм щурів через шкіру на основні показники системи антиоксидантного захисту в еритроцитах. Встановлено, що за умов хронічної дії протягом одного місяця хлорпірифос викликає дозозалежні зміни цих показників у еритроцитах щурів, зокрема зростання продуктів перекисного окиснення ліпідів та зниження активності супероксиддисмутази та глутатіонпероксидази.