АМІНОКИСЛОТНИЙ ТА МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД ЛЮДСЬКОГО ВОЛОСА ЗА НОРМИ І ПАТОЛОГІЇ - Гавриляк, В. В. (Медична хімія, 2013)
Досліджено амінокислотний та мінеральний склад людського волоса за норми та його патологічного випадання. Установлено, що патологічні зміни волоса супроводжуються зниженням вмісту цистину, глутамі- нової кислоти, треоніну, серину, гістидину, а також таких мінеральних елементів, як цинк, мідь, селен.