АКТИВНІСТЬ ФЕРМЕНТІВ КАТАБОЛІЗМУ ПУРИНІВ У КАРЦИНОМАХ ШЛУНКА - Бакурова, О. М.; Борзенко, Б. Г. (Медична хімія, 2013)
У карциномах шлунка спостерігаються підвищення активності аденозиндезамінази та зниження активності ксантиноксидази. Порівняно з нетрансформованою слизовою оболонкою шлунка такі зміни метаболізму пухлин можуть безпосередньо свідчити про активне використання проміжних продуктів деградації аде- нілату в "реутилізаційному шляху синтезу пуринових нуклеотидів ". У лімфоцитах хворих на рак шлунка активність аденозиндезамінази знижується, це корелює з розвитком дисфункції білих клітин крові.