ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ЕНДОТЕЛІНУ-1 ДЛЯ ОЦІНКИ КОРЕКЦІЇ ЕНДОТЕЛІАЛЬНОЇ ДИСФУНКЦІЇ У ХВОРИХ ІЗ ХРОНІЧНОЮ СЕРЦЕВОЮ НЕДОСТАТНІСТЮ - Заремба Є. X.; Беседіна, А. С.; Заремба-Федчишин, О. В. (Медична хімія, 2013)
У роботі проведено аналіз результатів визначення рівня ендотеліну-1 в 115 хворих із хронічною серцевою недостатністю (ХСН). Встановлено, що в міру наростання ХСН спостерігається достовірне підвищення рівня ендотеліну-1 в плазмі крові. Комплексне лікування з використанням глутаргіну достовірно знижує рівень ендотеліну-1 в 1,4 раза порівняно з даними до лікування.